Monday, February 1, 2010

MAKIN HAMPIR MENJADI JUTAWAN


Ada 3 peristiwa penting yang kita tunggu mulai tahun baru 2010 di Iraq khususnya bagi penyimpan dinar Iraq.

Pertama, pilihan raya negara Iraq yang perlu disempunakan sebelum 6 Mac 2010 - dalam menuju era sebuah kerajaan yang sah, berdikari dan bebas dari campur tangan asing.

Kedua, pengunduran secara total tentera Amerika sebelum 31 Ogos 2010 dan kebolehan tentera Iraq menjaga keamanan negaranya sendiri tanpa bantuan tentera asing.

Ketiga, pengeluaran minyak meningkat selaras dengan rancangannya dalam tempoh 5 tahun ini yang akan mengeluarkan minyak sebanyak 7 juta tong sehari.

Dengan keyakinan pelabur minyak dunia termasuk Petronas, menampakkan bahawa ekonomi dan politik Iraq menuju ke arah kestabilan, malah akan memecut ke arah lebih maju berbanding dengan era regim Saddam Husein.

Saat yang ditunggu ialah pengistiharan oleh Gabebor Bank Negara Iraq bahwa dinar Iraq akan diapungkan di pasaran. Menteri kewangan Iraq sendiri sudah menggesa supaya Dinar Iraq ini diapungkan sejak Mac 2008 lagi.

Berdasarkan rekod kewangan Iraq, mata wangnya pernah bernilai antara USD 1 ke USD 3 bagi setiap 1 dinar. Maka tidak hairanlah Ahli Ekonomi meramalkan nilai Dinar Iraq akan bersamaan USD 0.30 sebaik sahaja ianya diapungkan.

Maka anda kiralah sendiri dengan modal sebanyak RM 1000.00 untuk memiliki 50,000 Dinar Iraq, ianya berpotensi bernilai RM 50,000.00. Bagaimana kalau memiliki sejuta dinar dengan hanya kos sebanyak RM 20,000.00 sahaja, anda akan menjadi jutawan dengan cara paling mudah dan halal dalam dunia ini. Ha ha.

Isunya ialah MASA. Bilakah Gabenor Bank Negara Iraq akan mengistiharkan pengapungan mata wangnya? Apa pun lambat laun akan diistiharkan juga. Itu hukum ekonomi. Sudah 7 tahun kita menunggunya. Ada peramal mengatakan ianya tak melebehi 10 tahun dari 2003. Allah sahaja yang mengetahui isi hati Gabenor Bank Negara Iraq.

Dapatkan segera dinar sebelum harganya melonjak!!!!

Anda makin hampir menjadi jutawan.
Akhbar Cina memberi respon yang baik terhadap isu Dinar Iraq ini.


Tel : 012-3771941 untuk mendapat dinar.
Terkini: CNBC News melapurkan bahwa Menteri Kewangan Iraq menyatakan nilai Dinar Iraq masa kini sepatutnya adalah bersamaan denga USD 1.85.

Harga minyak dijangka melonjak AS$100 setong
Oleh Kamarulzaidi Kamis
Berita Harian
2010/04/03

Tindakan spekulator punca kenaikan harga mendadak

"Permintaan minyak Amerika Syarikat telah susut, tetapi harga bahan api itu terus melonjak ke arah AS$90 setong, dan saya tidak menolak kemungkinan ia bakal kembali melepasi AS$100 setong"

Alsetdek Al Haj Ali
Pengurus Kanan Kumpulan TA Investment Management Bhd

KEMASUKAN semula secara besar-besaran spekulator komoditi antarabangsa ke dalam pasaran minyak mentah menyaksikan harga bahan api itu kembali melonjak dan penganalisis tidak menolak kemungkinan ia mampu meningkat hingga melepasi paras AS$100 setong pada bila-bila masa.

Penanda aras urus niaga komoditi utama dunia itu, kontrak hadapan minyak Light, Sweet New York Merchantile Exchange meningkat kepada AS$84.87 dalam dagangan pasaran elektronik Asia semalam, iaitu paras tertinggi dalam tempoh 17 bulan, daripada AS$83.76 setong kelmarin.
Malah, sepanjang sesi dagangan semalam, harganya beberapa kali melonjak melepasi AS$85 setong.

(Note moderator: tunggu sahaja masa diapungkan dinar ini)

No comments:

Post a Comment